Bakgrund

389715_10150852184439703_796868623_n

Varje år föds 1000 barn i Sverige med hjärtfel. Det är en av hundra nyfödda.

I september 2009 föddes vår dotter Filippa. Hon som vid första anblick verkade helt frisk, visade sig vara allvarligt hjärtsjuk. Filippas hjärta saknar högerkammare och har en rad andra fel. En akut operation var nödvändig för att rädda hennes liv. I ett senare skede görs ytterligare två stora hjärtoperationer för att på så sätt konstruera ett så kallat ”enkammarhjärta”.

Idag vet inte forskarna varför vissa barn drabbas av medfödda hjärtfel och andra inte. Det behövs med andra ord mer forskning kring vad som orsakar dessa missbildningar och mer kunskap om hur man hjälper barnen på bästa sätt och så tidigt som möjligt.

I dag är det till största delen allmänhetens gåvor till Hjärt-Lungfonden som finansierar den svenska forskningen kring barnhjärtan. Det är därför vi tycker att det är så viktigt att uppmärksamma att vi var och en har möjlighet att bidra, stort som smått, till att göra livet bättre för de barn och familjer som drabbas.

Andelen vuxna som fötts med hjärtfel ökar i takt med att operationstekniken på nyfödda förbättras. Detta är en outforskad grupp som kräver mer forskning. I vårt fall vet vi inte hur framtiden kommer att se ut för Filippa, men vi hoppas och tror, med hjälp av fantastiskt duktiga läkare och forskare, att den kommer att vara ljus.

1656242_10152281440549703_349557335_n

2014 är det tredje året som vi gör denna insamling och de tidigare åren har varit en fantastisk succé där vi i Lidköping visade hela Sverige att vi är Alla hjärtans stad.

Detta vill vi göra även i år och med hjälp av er vill vi slå ett extra slag för alla Sveriges barnhjärtan och se till att de får slå länge!

Lördagen den 8 mars 2014 kommer en basar att fylla hela Särnmarkshuset. Vi kommer att sälja massor med secondhand barnkläder, loppisprylar, hembakat bröd, diverse förtäring samt lotterier, tävlingar, ansiktsmålning och ballonger. Allt överskott kommer oavkortat att gå till Hjärt- Lungfonden och till förmån för forskning kring medfödda hjärtfel.

Louise & Rickard Wisemark 

One comment on “Bakgrund
  1. Carina Fälling Fransson skriver:

    Fantastiskt fint initiativ. Tänk att i er utmanande och energikrävande situation ha ork att göra denna fina insats som kommer alla till nytta. Beundransvärt !

    Carina o Gunnar Fransson

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*